به گزارش واحد ارتباطات و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و هنر به نقل از
دانانیوز: در فضای پرالتهاب و نسبتا مایوس کننده بازار سرمایه و سهام کشور بر آن شدیم تا از زوایه ای غیر اقتصادی و مالی وبا نگاه روانشناسی و رفتارشناسانه، گفتگوی کوتاهی با جناب پروفسور دکتر محمدعلی مقیسه پژوهشگر پیشکسوت و رفتارشناس اجتماعی و فرهنگی کشور که در عرصه های علمی، آموزشی و پژوهشی بویژه حوزه های رفتارشناسی و کنش سنجی های حرفه ای، اجتماعی و کسب و کار، موفقیتها و سوابق درخشانی دارند، مصاحبه ای داشته باشیم که با خواندن این مصاحبه و بیان دیدگاههای آسیب شناسانه و ارزشمند این پژوهشگر پیشکسوت و شخصیت علمی و پژوهشی کشور، زوایای جدیدی را مطرح کرده اند که توجه به این توصیه ها شاید گره کور فضای مسموم و هیجانات منفی در بازار بورس باشد.
در زیر متن این گفتگو را می خوانید:
به گزارش دانانیوز، دکتر محمدعلی مقیسه در گفتگو با خبرنگار بورسنا، ضمن اشاره به اینکه عرضه صندوقهای دارا یکم و همچنین خبر عرضه دارا دوم و سوم جذابیت برای ورود به این بازار را بیشتر کرد افزود: مسوولان و سیاست گذاران در جهت ترمیم و بازسازی فضای بی اعتمادی کنونی بازار سرمایه با نگرشها و عملکردهای منطقی و تخصصی بایستی در کنترل هدفمند منابع خبری و اطلاع رسانی تلاش کنند و بشدت از تصمیمات کوتاهمدت و صحبتهای عجولانه و غالبا غیرتخصصی و هیجانی دوری کرده و به فکر حمایتی منطقی از بازار سرمایه باشند.
پژوهشگر و رفتارشناس اجتماعی وکسب و کار با تاکید بر فضای هیجانی مسمومی که در حوزه بورس و بازارسرمایه ایجاد شده گفت: اغلب اهالی حکومت و دولتمردان متاسفانه اشراف کافی به شرایط بازار سرمایه ندارند ولی با تصمیمات ویا رسانه ای کردن اظهاراتشان فضای هیجانی مسمومی را در حوزه بورس و بازارسرمایه ایجاد می کنند و باعث سلب اعتماد فعالان و سهامداران بخصوص سهامداران کوچک و متوسط می شوند.
دکتر محمدعلی مقیسه در ادامه با ذکر این مطلب که بازار سرمایه به حمایت عملی واجرایی احتیاج دارد نه حمایت کلامی و شعارهای هیجانی، گفت: در چند ماه اخیر مشخص شد که دولتمردان ابزار حمایتی لازم را برای بازار ندارند و اگر هم دارند نمیتوانند از آن به درستی برای هدایت وتقویت بازار بهره ببرند.
این پژوهشگر و رفتارشناس کسب و کار در پایان این گفتگو اظهار داشت: اگر دولتیها با بخش خصوصی رفیق باشند نه رقیب! و با افکار تنگ نظرانه و حسادت آلود، از بزرگ شدن شرکتهای کوچک ومتوسط هراس نداشته باشند! و باشجاعت و صداقت از متخصصان پیشکسوت و نخبگان این حوزه ها همفکری و کمک بگیرند، این متخصصان و فعالان پیشکسوت معتقد هستند که همین بازار خراب را با ابزارهای متنوعی از جمله اوراق تبعی و صندوق حمایت از توسعه بازار و ترکیبی از عوامل حمایتزا نجات داد، تا بازار با استفاده از مولفههای بنیادی که دارد به روند صعودی خود با سرعتی کمتر بازگردد.